Workingstest Bergschenhoek

Vandaag staat een workingstest op Bergschenhoek op het programma. Omdat we er al om 7.30 uur moeten zijn, betekend dat voor ons om 4uur opstaan en om 5 uur in de auto vertrekken richting Rotterdam. We waren mooi op tijd en het weer was zelfs zo vroeg al heel aangenaam. 

De eerste test deed Donna verbazingwekkend goed. Ze moest twee verloren apporten ophalen, een lag op het pad en de tweede lag ernaast in het riet van de waterkant. Beide apporten binnen.

De tweede proef een verloren apport aan de overkant van het water. In eerste instantie zwom Donna heel mooi naar de overkant, maar daar was de waterkant heel erg stijl. Ze deed zich heel veel moeite, maar kwam nieut uit het water en zodoende zwom ze maar terug. Angelique probeerde nog wel een keer om Donna opnieuw in te zetten, maar deze keer zwom ze  niet eens naar de overkant. De tweede dummy (die eigenlijk in het water wordt gegooid als ze op de terug weg is met de eerste) werd zodoende nog niet eens gedaan.

Voor de derde proef moest Donna schuin een berghelling opgestuurd worden. Daar had men een hekwerkje geplaatst waar een dummy in lag. Helaas ging Donna hier nog niet eens naar toe, ze liep gewoon in een recht lijn langs de schuine bermhelling. Ook hier miste ze de tweede dummy.

Bij de vierde proef worden twee schoten vlak achter elkaar gedaan met steeds een dummy in het water. De eerste dummy ging ook nu weer als een speer, maar de tweede had ze waarschijnlijk niet goed zien vallen. Ze ging wel de goede kant op, maar doordat ze eerst door een rietkraag moest en vervolgens nog naa de dummy moest zwemmen, ging ze niet ver genoeg. Angelique mocht wel met Donna er naar toe lopen, zodat Donna de alsnog uit het water mochthalen (maar hij telde niet mee).

De vijfde een laatste proef was wel erg moeilijk. Daar had men de dummy in een klein kistje gelegd. Donna liep er wel naar toe, ze rook waarschijnlijk wel iets, maar had geen idee wat het was en kreeg zodoende ook de dummy niet. Angelique floot zodoende Donna maar binnen. Echter Donna was nog aan het zoeken en wie reageerde wel op defluit: D'Jessy. D'Jessy lag (los) naast mij en ze reageerde sneller dan ik en was dus al in no time bij Angelique.Gelukkig zag de keurmeester ook dat er een andere hond aankwam en legde hij de proef eventjes still.

D'Jessy bij Bergschenhoek

Het eindresultaat was dus niet om over naar huis te schrijven, maar het was wel een leuke en leerzame dag. Zowel voor Donna als voor ons.laugh

Nog even relaxen voordat we weer naar huis gaan