D'Jessy

Stamboomnaam
DUTCH D'VOTION IS BORN TO BRING JOY
Geboren
Saturday, 5 May, 2012
Gestorven
Friday, 17 December, 2021
Geslacht
Teef
Vader
BJUGEL'S DJUELPISKER MONTY
Moeder
DARK DEVOTION REGGAE ROMANCE
Fokker
Michelle Noteborn
Eigenaar
A.M.M. Eberhard - Direcks
Showuitslag
ZG
Werkuitslag
KNJV-B & MAP-B (waarvan 1 een 3de plaats)

 D'Jessy is onze tweede flatcoat, nadat we  onze eerste Flatcoat Kyara helaas moesten laten inslapen.Ze is het teefje groen uit het B-nest van Michelle Noteborn. Ze was een onderzoekend klein deugnietje, die bij het 1ste puppiebezoek al zo vrij was om onze jongste dochter een lik langs haar neus te geven. Ze was niet perfect conform de rasstandaard; ze had namelijk een zgn rits boven op haar neus. Dit was net iets wat wij net wel leuk vonden aan de hond.

Eenmaal thuis gedroeg ze zich als een echte pup. Ondernemend, energiek, en was ze een sprankelend leuk lief hondje. Ik was ongeduldig en wilde graag met haar aan de slag.

 Na amper 1 jaar te zijn geworden haalde ze reeds haar 1e KNJV-B diploma en al snel volgden meteen de volgende KNJV B-s met de benodigde punten om aan de MAP-proeven te mogen meedoen. Op haar eerste MAP-B proef heeft ze deze ook behaald op de leeftijd van 2 jaar.Gezien het voor ons de eerste MAP-proef was, hebben we toen wat punten laten liggen,maar dat lag meer aan de onzekerheid van de voorjager,dan aan D'Jessy;  want de commando's vlogen haar om de oren. Een weekje later volgde de volgende MAP-wedstrijd, waar ze 90 punten meer behaalde en haar een 3de plaats opleverde. Dus een reden om echt trots op onze combinatie te zijn.

Omdat we niet helemaal zeker waren of we toch ooit een nestje wilden  hebben, hebben we het met de shows een stuk rustiger aan gedaan. Het is ook niet echt mijn ding, maar de hond maakt het allemaal niets uit. Ze wachte geduldig en liet zich ook makkelijk betasten. Een echt allemansvriendje. Na heel veel navraag en informatie zijn we nu vastbesloten; haar trainingsmaatje gaat haar eigen dochter worden.

Overige foto's: