Puppy vervoeren

In verband met uw relatie met de pup is het verstandig voordat de daadwerkelijke adoptie plaats vindt een kennismakingsbezoek te plannen. Ook wij hebben de voorkeur dat de toekomstige eigenaar op bezoek komt bij een leeftijd van gemiddeld drie weken, zodat ze bekend raken met de geur van hen.

Honden herkennen een geur, zoals wij mensen een gezicht herkennen, alleen de neus van honden zijn nog honderd keer preciezer, dan menselijke ogen. Met andere woorden, uw toekomstige puppy zal uw geur herkennen uit duizenden. Doordat u al vaker op bezoek bent geweest, voordat de daadwerkelijke adoptie plaats vindt, voelt de pup zich al meer vertrouwt in uw omgeving. Dit werkt natuurlijk in uw voordeel. Voor het vervoeren van de hond zult u een bench bij u moeten hebben.

Als dit ook de permanente bench is bij uw thuis, dan kunt u aan ons vragen of hij de pup al een aantal weken van te voren kan laten wennen aan de bench. Wanneer dit mogelijk is, raden wij aan om een kledingstuk met uw geur in de bench te doen, zodat de pup aan uw geur kan wennen. Denk er wel aan dat het kledingstuk compleet hygiënisch moet zijn en dat het nooit in contact is geweest met niet-gevaccineerde honden en/of andere dieren.

Op een gegeven moment, zult u de pup naar uw auto gaan begeleiden. Wij raden aan om de pup aan te lijnen en te begeleiden naar uw auto. Dit zal voor een hond natuurlijker aanvoelen, dan dat u de pup overal heen en weer draagt. Probeer te begrijpen dat u uw puppy mag helpen in verschillende situaties, maar u mag nooit al het werk doen. Doet u dit wel, dan zal de pup nooit leren om voor zichzelf op te komen en dit is werken tegen zijn natuurlijke instincten. Eenmaal bij de auto aangekomen, opent u de deur en tilt u de voorpoten op en zet ze in de auto. Hierdoor zal het hondje automatisch in de auto springen. U heeft haar geholpen met deze ervaring, maar u heeft niet al het werk voor haar gedaan!

U kunt ons ook vragen om een kledingstuk met de geur van de zusjes, broertjes en de moederhond in de bench te leggen, zodat ze zich niet opeens alleen voelt. Probeer het hondje, doormiddel van eten in de bench te lokken, mits ze er zelf niet in loopt. Sluit de deur van de bench wanneer de pup kalm is. Sluit nooit de deur van de bench wanneer de pup gespannen of angstig is, want dit kan leiden tot angsten voor de bench en zelfs tot verlatingsangst.

Plaats de bench tijdens de rit naar huis op de bijrijders stoel, zodat het hondje u goed kan zien en ruiken. Op het moment dat uw puppy gaat janken tijdens de rit naar huis en dit zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren, geef haar dan geen aandacht. Voorkom dat je medelijden gaat krijgen met het hondje, omdat dit de relatie tussen jullie beide niet zal bevorderen. Geeft u wel affectie op het moment dat uw puppy aan het janken is, dan heeft u grote kans dat het hondje in de toekomst angstig is voor een auto en/of bench. Eerder is aangeven dat u alleen een hond affectie mag geven als de hond kalm is. Is een hond angstig, agressief of hyperactief betekent dat hij niet kalm is, dus geen affectie!

Zorg voor een positieve kennismaking met de auto en de bench, zodat hij later met veel plezier weer in de auto en/of bench springt!

Voorpagina-slider: 
Ja